اینترنتیا دموکراسی هرج و مرج
نویسنده:علی مسعودی
منبع: مجله دیدار َآشنا

مسافرت به اعماق اینترنت همچون گردش در یک شهر بسیار بزرگ است که هیچ گاه خواب به چشمانش راه نمییابد; جایی که روز و شب با یکدیگر آمیخته شده و محلات ثروتمند نشین آن در مجاورت خانه مستمندان و حاشیه نشینان میباشد.
در میان نزدیک به شصت میلیون نفر استفاده کنندگان از این شاهراه اطلاعاتی، همانند آنچه که در دیگر نقاط جهان معمول است آرامش کامل حکمفرماست . استادان زبر دست از این شبکه اطلاعاتی برای گسترش دانش و آگاهیهای خود در میان اعضای جامعه علمی و دانشگاهی استفاده میکنند، دوستان و خویشاوندان دور از یکدیگر توسط پس الکترونیکی و با هزینهای بسیار کمتر از یک مکالمه تلفنی با هم ارتباط برقرار میکنند.
نوجوانان بازیهای رایانهای، خود را با یکدیگر مبادله میکنند، علاقهمندان به هنر به کمک این شبکه به آثار مهمترین موزههای جهان دسترسی مییابند . شیفتگان درختان کوچک مینیاتوری میتوانند به جمع دیگر علاقمندان این درختچهها پیوسته و روشهای جدید غرس را میان خود مبادله نمایند . هر آنچه را که تصور کردنی باشد میتوان در متن، صدا و تصویر ارائه شده توسط اینترنتیافت . این اطلاعات را میتوان در هر ساعتی از شبانه روز در هر نقطهای از جهان دریافت کرد . ولی در این جهان کوچک، افراد بد اندیش، بیماران روانی، بزهکاران با سابقه و سایر افراد نیز وجود دارند که از اینترنت مانند ابزاری مدرن به منظور انجام کارهای خلاف خود استفاده میکنند . مدیر یکی از شرکتهایی که از سال 1992، (1371) واسطه ارتباط با اینترنت در اسپانیا میباشد اظهار میدارد که اینترنت همچون تلفن، یک ساختار زیر بنایی ارتباطی دارد و کنترل این امر، که هر کسی با چه اهدافی به استفاه از آن میپردازد، بسیار مشکل میباشد . به عقیده وی اینترنت هر چند که به خودی خود ابزاری توطئه گر نمیباشد، ولی میتواند به عنوان ابزاری در جهت اجرای توطئه ایفای نقش نماید .
اینترنت و قتل و آدمکشی
انفجار روی داده در 19 آوریل در اوکلاهما، که به بهای جان بیش از 160 نفر انجامید، واحدهای پلیس مسؤل جرایم رایانه را در حالت آماده باش قرار داد، زیرا مجرمین شاهراههای اطلاعاتی را نیز مورد استفاده قرار دادهاند . به عنوان مثال، پلیس آمریکا بر این احتمال که تیم - مک وی - فرد مظنونی که به اتهام کشتار اوکلاهما دستگیر شده است - پیامی را در شبکه اینترنت وارد کرده بود که در آن خود را یک دیوانه بمب گزار معرفی مینمود . همچنین متنی در اینترنتیافتشد که نویسنده آن به توضیح چگونگی ساختبمب با استفاده از کودههای شیمیای و گازوئیل یعنی از همان نوعی که در انفجار اوکلاهما به کار رفت، پرداخته بود . ضمنا روز نوزدهم آوریل نیز از سوی شبه نظامیان انقلاب شده بود . آنها با استفاده از شعارهای رایانهای اعضای خود را تحریک کرده و از آنها خواستند که به انجام هر گونه اقدامات به ویژه در شهرها که سازمانها و نهادهای دولتی در آنها مستقر هستند، بپردازند . هر بار بیش از پیش، کارشناسان جرم شناس خود را آماده بررسی موارد استفاده خلاف از اینترنت مینمایند .
چارلزریکویچ مدیر یکی از آموزشگاههای فدرال پلیس شهر برونویک ایالت جورجیا در این زمینه میگوید: «به زودی در اختیار هر فرد پلیس یک نشان، یک اسلحه و یک رایانه قابل حمل قرار داد» . ویلیام تافویا یکی از مسئولین افی، بی، آی در همین مورد اظهار میدارد: «بزهکاری با استفاه از فناوری پیشرفته بسیار توسعه خواهد یافت و زمانی خواهد رسید که ما حتی ندانیم چه در حال روی دادن است و لذا بزهکاران از ما جلو خواهند افتاد .» قتل و آدم کشی از طریق یک رایانه متصل به شبکه اینترنت هنوز چیزی است که بیشتر به داستانهای علمی - تخیلی میماند، ولی میتواند به عنوان یک ابزار در این جهتبه کار رود . پلیس ایالت پنسیلوانیا در آمریکا اخیرا کشف کرده است که در یک مورد گروگانگیری و قتل، شخصی که اکنون متهم به قتل میباشد، قبلا از طریق اینترنتبا قربانی خود ارتباط برقرار کرده است . سازمانهای مافیایی جنایت کاران در مورد سلاحهای تجاری و اسلحههای دستساز و این که چطور میتوان از آنها استفاه کرد و یا چگونه آنها را ساخت و نیز در مورد کشندهترین مهمات و غیره داد سخن میدهند .
اینها در حقیقت اسنادی به تمام معنی علمی میباشد که بسیاری از آنها از متون کتابها و مجلات موجود در کتابخانهها و کتاب فروشیها گلچین شدهاند . آنچه که بیش از همه موجب نگرانی مقامات پلیس شده این است که این گونه اطلاعات از طریق اینترنت میتواند به هر کسی برسد ; زیرا برای دستیابی به آن، دیگر نیازی به این که گیرنده اطلاعات متخصص بوده و یا مدتها وقتخود را در کتابخانهها گزرانده باشد، نیست .
اینترنت ; فساد و فحشا
در شبکه اینترنت گروههای خاصی از اخبار و اطلاعات وجود دارند که منحصرا در مورد مواد مخدر میباشند، البته، اکثر این گونه خبرها تحریکآمیز نیستند . بلکه پیامهای هشدار دهنده از سوی پدرها و مادرها نیز به چشم میخورند . همچنین در مورد اثرات جنبی برخی از مواد مخدر نیز هشدارهایی داده میشود . در کنار این گونه پیامهای بی ضرر! چگونگی ساخت مواد مخدر ترکیبی نیز آموزش داده میشود . «پنست هاوس» و «پلی بوی» که از پرفروشترین مجلات صور قبیحه میباشند، نتوانستهاند در مقال افسون اینترنت مقاومت نمایند . موارد عرضه شده توسط آنها عبارتند از نشریات، قیلمهای ویدئویی و محصولات دیگری که دارای جنبه ضد اخلاقی هستند، لیکن موارد عرضه شده توسط این مجلات در مقایسه با خدمات و پیامهای سکسی موجود در اینترنت همچون داستانهای مصور سادهای میباشند . در آمریکا نخستین واکنشها علیه اینترنت، در مخالفتبا این گونه خدمات بودهاند . در انگستان که صور قبیحه ممنوع میباشد، مقامات نمیدانند چگونه این هجوم بی حد و مرز ابتذال را متوقف نمایند .
اینترنت و ارتباط گروههای نژادپرست و تروریست
یکی دیگر از نکات تاریک اینترنت که دارای گسترش زیادی نیز بوده است، گروهها و انجمنهای افراطیون و نژاد پرستان میباشد . خطابههای مملو از خشم و نفرت آنان از یک رایانه به رایانه دیگر منتقل میشود . «جبهه طوفان» و «صدای آزادی» دو فقره از تندروترین سرویسهای موجود در اینترنت میباشند . آنها از ایجاد یک کشور انحصاری برای سفید پوستان حمایتبه عمل میآورند و تاریخ دانان تجدید نظر طلب نیز با انکار نمودن کشتار یهودیان توسط نازیها از آنها حمایت میکنند . ناسیونالیستهای آمریکایی، سر تراشیدههای فاشیست انگلیس، نئونازیهای آلمان و نژادپرستان آفریقایی جنوبی با استفاده از اینترنتبه ارتباط نزدیک با یکدیگر میپردازند .
«اینگوهاسل باخ» یکی از رهبران سابق نئونازی در این زمینه اظهار میدارد: «تقریبا تمامی مواد تبلیغاتی ما توسط گروههای افراطی نبراسکاو کالیفرنیا تامین میشد .»
«ارنست زوندل» یکی از رهبران مشهور نئونازیهای آلمانی که در کانادا زندگی میکند مقاصد و ابزار خود را برای دستیابی به آنها پنهان نکرده و چنین میگیود: «ما قدرت یهودیان را که بدان وسیله جهانیان را تحت فشار قرار دادهاند، برخواهیم چید . تاریخ جهان را دگرگون خواهیم نمود و اگر لازم باشد این کار را از طریق اینترنتبه انجام خواهیم رساند .»
«دان بلاک» مدیر گروه «جبهه طوفان» اظهار میدارد که «یک سوم از منازل آمریکاییها دارای کامپیوتر است و با توسعه شگفتانگیز اینترنت دهها میلیون نفر میتوانند به پیامهای آنها دسترسی یابند .»
پیامهای رمزدار مورد توجه دولتها نیز میباشد . برخی از رموز از چنان پیچیدگی برخوردارند که حتی افی . بی . آی نیز قادر به گشودن آنها نمیباشد . ترس از این که گروهها و کشورهای دشمن بتوانند با استفاده از اینترنت در اختفای کامل با یکدیگر تماس برقرار نمایند، مو را براندام دولت آمریکا راست مینماید . به هر حال، استفاه کنندگان از اینترنتبا نگرانی شاهد تلاشهای دولتی برای محدود کردن آزادی عمل از این دموکراسی هرج و مرج گونه میباشند . حال پرسش این است که آیا پلیس رایانهای را برای زدودن بزهکاری از اینترنت کافی است و یا این که باید در آیندهای نزدیک به جستجوی روشهای سانسور پرداخت؟ این دگرگونی فرهنگی در کانال ارتباطات جهان را شهید مظلوم سید مرتضی آوینی سالها پیش دردمندانه نجوا کرده بود . سید شهیدان اهل قلم این گونه انفجار اطلاعات را میکاود و مینویسد: «انفجار اطلاعات! نمیدانم چرا من از این تعبیر، آن چنان که باید نمیترسم و حتی چه بسا، مثل کسی که دیگر صبرش تمام شده است، از فکر این که جهان به سرنوشت محتوم این عصر نزدکتر میشود، خوشحال میشود . . . . و دهکده جهانی واقعیت پیدا کرده است، چه بخواهیم و چه نخواهیم .»
پینوشت:
× بر گرفته از مجله کامبیو، شماره 16 - چاپ اسپانیا - ترجمه وظیفه شناس، سال 1996 م.
نوشته شده توسط
میهن نیوز
90/5/8:: 7:59 عصر
|
() نظر